Loading color scheme

Acupunctuur

 Acupunctuur is een eeuwen oude geneeswijze waarbij door middel van hele dunne naaldjes de energiestroom in het lichaam beïnvloed wordt.

Acupunctuur is onderdeel van de Chinese geneeswijze, hierbij gaat men uit van een onbelemmerde stroming van Qi (energie) in het lichaam. Door stress, trauma, allerlei factoren kan er een blokkade ontstaan in die stroming van energie waardoor er allerlei klachten en ziekten kunnen ontstaan.


Daarnaast wordt binnen de Chinese geneeskunde alles gezien in yin en yang, koud – warm, nacht- dag, winter-zomer, binnenkant- buitenkant etc. Dit yin en yang bevind zich in een dynamisch evenwicht. Als dit evenwicht voor langere tijd uit balans is, ontstaan er klachten en ziektepatronen.


Met het prikken van naalden op specifieke punten op het lichaam wordt de balans tussen yin en yang hersteld en worden blokkades opgeheven zodat de Qi weer vrij kan stromen. Uw klachten zullen verminderen of verdwijnen. Daarnaast gaat men in de Oosterse geneeswijze uit van een totaalconcept. Ook uw gehele leefwijze is belangrijk voor een goed herstel.


Acupunctuur en Shiatsu worden vaak ingezet voor het behandelen van:

    Rug-, nek- en schouderklachten
    Hoofdpijn en migraine
    Spierspanningen en gewrichtsklachten
    RSI klachten
    Blessures zoals bijv. knie-, elleboog- en heupklachten
    Ischias
    Spijsverteringsklachten
    Menstruatieklachten
    Begeleiding bij kinderwens

    Zwangerschapsbegeleiding
    Overgangsklachten

    Begeleiding bij en na kanker (naast de reguliere behandeling)
    Stress en burn-out
    Angst en depressie
    Tinnitus (oorsuizen)
    Preventief om het lichaam gezond te houden.

Bovenstaande lijst is slechts een indicatie. Mocht uw klacht hier niet bij staan, mail of bel mij gerust voor meer informatie lianne@lianneshiatsu.nl  of 06-15346368